AktualityPrílepy

Úcta k starším v Prílepoch

obed
poradna

,,Milé staré mamy, starí otcovia, babky i dedkovia, milí jubilanti, vážení ctení hostia. Prajeme vám príjemný a ničím nerušený, slávnostný deň ! Písal sa december r. 1990, keď OSN bol vyhlásený mesiac október za Mesiac úcty k starším. Už dlhé roky sa stretávame v prílepskom Kultúrnom dome, aby sme prejavili vďaku seniorom, vzdali úctu Vaším šedinám, láskavému srdcu a pracovitým rukám, veď staroba – nie je  choroba.Zároveň chceme poblahopriať pozvaným jubilantom k ich významnemu životnému jubileu.” Tieto úvodné slová zazneli z úst moderátorky Daši Kunkelovej v nedeľu 16.10.2022 v Prílepoch. Nasledoval príhovor primátora mesta Zlaté Moravce p. Dušana Husára, ktorý poukázal na výnimočnosť seniorov v našich rodinách, ako aj nasledujúce obdobie venované Pamiatke našich zosnulých. Jubilantom poprial dlhý život a spolu s viceprimátorom Marekom Holubom rozdali upomienkové darčeky a každemu v Kultúrnom dome bol venovaný kvietok.

Dojímave slová a pár skvelých nôt predviedol domáci Spevácky súbor KOLOVRÁTOK, ktorý inicioval i usporiadal danú oslavu. Počas nej bolo pripravené občerstvenie členmi súboru. Ďalšiu pomyselnú kytičku v podobe piesní odovzdal fantastický harmonikár p. Janko Ďurech, spolu zo spevom Daši Kunkelovej.

V závere odznel krátky veršík:

Nech vás slniečko hreje v jeseni života,
nech nikdy nevymizne Vaša láska a dobrota.
radujte sa s nami, že v pokoji tu nažívate
a krásne chviľe života prežívate.

J. Vencel.


                                     

obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Neprehliadnite
Close
Back to top button